Fogínygyulladás: az íny vörös …

Minden fogmosás, a fogíny vérzés. Valószínűleg ínygyulladás. Honnan jött ? Hogyan kell kezelni? De mindenekelőtt, hogyan kell elkerülni?

Mi az ínygyulladás?Mi az ínygyulladás?

Ínygyulladás egy gyulladás az íny kapcsolódó, hogy a baktériumok jelenléte ezeken az íny. Ez elég könnyű felismerni. A fogíny duzzadt, vörös, véreznek, amint fogat, vagy crunch egy alma. Kezdetben ez nem fájdalmas, de ha az ínygyulladás is telepítve van, akkor lesz erős.

Hogyan működik ínygyulladás fejleszteni?

Amint levegőt, takarmány, több száz baktériumok be a szájukat. Nem kevesebb, mint 600 baktérium faj a szánkban! Ezek letétbe ki egyfajta ragasztó, hogy betartja a szóbeli szövetek (fogak + íny). Ez az úgynevezett plakk. Úgy viselkedik, mint egy kémiai vegyület, amely megtámadja a szövetekben.

Minél több idő telik el, annál több baktériumok szaporodnak. A nyál teherbe ejti a lepedéket, betétek, mészkő. Az egész képezi a betét úgynevezett pite. Amellett, hogy a támadó a szövetek, ez egy mechanikus a rágó fogak, mintha a semmiből őket. Ezen kívül a pite átöleli a lepedéket, mint ha védi. Az ínygyulladás, akkor egyre fontosabbá válik.

Hogyan kezelik?

Fogínygyulladás könnyű kezelni. A fogorvos, fog egy “szakmai shift”: eltávolítja a lepedéket, egy méretezés-polírozás. Teljesen fájdalommentes, valamint tart körülbelül 30 perc. Azonban, az orvos is ezt két lépésben, ha a fogíny vérzés túl sokat. Egy héten belül meg fognak gyógyulni. De fontos, hogy ezt követi érdekel, otthon. Ez egyszerűen az a kérdés, helyreállítása jó szájhigiénia.

Hogyan lehet elkerülni ínygyulladás?

– Mosd meg a fogad reggel-este. Hogyan? Mindig kezdve a rózsaszín (az íny) felé, a fehér (a fogát). Gyakran elfelejti, de azt is, hogy mosd meg a gumicsizma!Hogyan lehet elkerülni ínygyulladás?

– Válassza ki a megfelelő fogkefe: nézd meg az átmérője a sörtéjű fogkefe. A finomabb, annál jobb. Ezért szükséges, hogy válasszon egy ecset, akinek a szőrszálak között, 18, 20 század milliméter átmérőjű. Ez milyen feltételek mellett a rugalmasság a fogkefe. Megtalálja őket gyógyszertár.

– Egyszerűsítésére, fogmosás, illetve hatékonyságának növelésére használhatja egy elektromos fogkefét.

– Válassza ki a jó fogkrém: 1500 ppm fluoridot vagy fertőtlenítő

– Szájvíz

– Ez a szokás, hogy tiszta a fogak között a fogselyem (még az is lehet, impregnált egy fertőtlenítő), fogköztisztító kefék, perio-kép (egy fajta szilikon fogpiszkálót) …

Ezek a szokások a szájhigiénia egyszerűen lehetővé teszik, hogy fenntartsák a minimális szint bakteriális terhelés a száját, s így elkerülni a fogínygyulladás. Mert amint lélegzel, vagy enni, a baktériumok vissza a helyére. Azonban bakteriális plakk csak agresszív lesz, ha nem “zavart” több, mint 24 óra. Ezért kell eltávolít minden nap.

Kis Tipp: vegyél egy “emléktáblát fejlesztő” gyógyszertár. Ez egy ételfesték (erythrosine), hogy a színek candy pink minden emléktábla. Ideális, hogy lásd, hol ecset! Pedig játékosan tanulni, szájhigiénia, hogy a kicsik.

Mi jött közbe?Mi jött közbe?

Ha a szövetek rendszeresen támadta meg, azaz ha az ínygyulladás krónikussá válik, ez vezet a veszteség, a szövetek (fogíny + csont). Ez az úgynevezett fogágy (tépte a fogak). Ha nem kezelik, akkor megy olyan messzire, mint a fogak elvesztése.

Köszönöm, hogy Dr Virginie Monnet-Corti, Elnök a francia Society of Periodontology, Orális Implantációs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *