De-vitalisation a fogat: hogyan történik?

Miután a bomlás, a fogorvos bejelenti, hogy szükséges, hogy devitalize a foga. Ne ess pánikba, ez a törvény nem fájdalmas. Hogy vagy ? Válaszokat, Wilhelm Pertot, fogorvos.

Devialisation: mi ez?

Hogy devitalize egy fogam tartozik a területen endodontics, hogy úgy mondjam, a fegyelem, amely kezeli a belsejében Devialisation: mi ez?a fogak. Minden fogat tartalmaz, amit az úgynevezett cellulóz, innervated, erezett, több, gyakran nevezik “a bátorságot, a fogat”. Ez az, ahol a fogfájás származik. A devitalization áll eltávolítása a cellulóz.

Miért, hogy devitalize egy fogat?

A fő oka a devitalization egy fogam bomlás . A cellulóz megy szuvas agresszió. Egy gyulladás alakul ki, amely fájdalmat okoz. Ebben a szakaszban, fogszuvasodás néha még kell kezelni, a cellulóz lehet majd gyógyítani. De ha a bomlás túl nagy, a gyulladás, a cellulóz előrehaladtával-az eredmény pedig az úgynevezett “visszafordíthatatlan pulpitis”. Ettől a pillanattól kezdve a cellulóz már nem lehet mentette meg: el kell távolítani, ezért devitalize a foga.

Más okok is vezethetnek, ez fogászati eljárás:

– egy őszi, egy foga, ami a nekrózis a cellulóz

– akkora, mint egy fogat a telepítés egy protézis, vagy visszanyerje az esztétikai igazítás.

Devitalization: Hogy vagy?

Devitalization: Hogy vagy?A fogorvos először elvégezni egy klinikai vizsgálat, röntgen, hogy létrehozzák a diagnózis: ez egy visszafordíthatatlan pulpitis? Ez egy elhalt fog? Ha a diagnózis, a fogorvos végzi a helyi érzéstelenítés. Nincs külön felkészülés az oldalon.

A második lépés az, hogy gyógyítja a fogszuvasodás. A fogorvos, akkor beállítja a műtéti területen a foga, ezért létrehoz egy hozzáférési megtalálni a bejegyzéseket a csatornák, amelyek a cellulóz él. Majd kell tisztítani, majd fertőtleníteni. Végül az orvos, majd zárja be a csatornák egy anyaga, közel a gumi (“gutta-percha”), hogy megakadályozzák a baktériumok áthelyezésével.

Tart között 30 perc (egy metszőfoga, amely tartalmaz egy csatorna például), 1 h 15 (moláris amely tartalmaz 3, vagy akár 4 csatorna) devitalize egy foga. Az idő, tér száma szerint gyökerek, a csatornák egy fogat.

Nincs ellenjavallat, ennek eredményeként ez a kezelés. Lehet enni. Mindazonáltal, egy kis érzékenység is érezhető. Lehet, hogy nem mer rágni a devitalized foga.

Néhány nappal később, a beteg visszatér a helyreállítás a foga. Attól függően, hogy a veszteség az anyag, a fogorvos tesz majd javaslatot, a helyreállítás, a támogatás a kompozit például, vagy feküdt egy koronát.

Ha a gyökérkezelt kezelés nem végezhető, vagy, ha rosszul végzik, általában vezet a fejlődés a fertőzés a csont a gyökér vége: ezt gyakran nevezik a fogászati ciszta. Ez ahhoz vezethet, hogy más körülmények között, például tályogok , például, ez ahhoz vezethet, hogy a kitermelés a foga.

Mennyibe kerül ?Mennyibe kerül ?

Attól függően, hogy látogasson el a rendszeres fogorvoshoz, vagy egy endodontics szakember, az árak eltérőek. Azok gyakorolják kizárólagos endodontists általában eltérőek 650, 950 euró az őrlőfogak, mintegy 600 euró egy premolar mintegy 300 euró a metszőfogak / szemfogak (néha több is, attól függően, hogy nehéz a helyzet, ha egy egyszerűbb a kezelés megkezdését vagy folytatását egy régi kezelés, valamint a idő tart, hogy megpróbálja megmenteni a fogat). Ne feledje, hogy endodontics részben téríti a társadalombiztosítási: 49 € egy metszőfoga, vagy egy kutya, € 64 egy premolar, € 90 a moláris.

Mindenesetre, ne habozzon, kérjen árajánlatot az orvos, majd lépjen kapcsolatba a kölcsönös hogy mennyi marad a saját költségén.

Köszönöm, hogy az Egyesület Dentaire Française

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *