Arthritis feltételek, mint a köszvény megoszthatja jellemzők

No Comments

Uncategorized

Arthritis feltételek, mint a köszvény megoszthatja jellemzőkArthritis psoriaticában feltételek, mint a köszvény lehet megosztani, jellemzők, de szükség különböző kezelések. Ha a pikkelysömör, vagy nagyobb a kockázata a gyulladásos ízületi problémák, mint például az osteoarthritis, rheumatoid arthritis (RA). Ön különösen érzékeny, hogy a fejlődő arthritis, arthritis, köszvény. Ezért olyan fontos, hogy megértsük a különbséget a feltételeknek, valamint, hogy a helyszínen a jelek korán. Szerint a Nemzeti Pikkelysömör Alapítvány, közel egyharmada, az emberek a pikkelysömör is kialakulhat, arthritis psoriatica (PsA). Arthritis psoriaticában hatással lehet több ízületek, termelő, jelentős fájdalom, merevség. A tünetek fellángolása alábbhagy, sőt, a változás helye a szervezetben. A feltétel gyakran támad az az ujjaimat, különösen azok, ízületek legközelebb a körme, ami oda vezethet, hogy törékeny vagy repedezett körmök.

A jelenség ismert dactylitis

A jelenség ismert dactylitisEz okozhat az ujjait, hogy dagad a jelenséget dactylitis, vagy virsli ujjakkal. Arthritis psoriaticában is érinti a hát alsó részén, csukló, térd, boka, inak, ami tendinitis, vagy pályázati foltok, ahol az inak, szalagok tulajdonítanak a csont (enthesitis). Diagnosztizálása arthritis psoriaticában lehet trükkös, mert a tüneteket gyakran utánozzák más formái, a gyulladásos ízületi gyulladás. Jele Köszvény Egyének pikkelysömör körülbelül háromszor nagyobb a valószínűsége, hogy a magas húgysavszint a vérben, valamint azok, akik mindkét pikkelysömör, arthritis psoriatica, egy öt-szer nagyobb a kockázata a fejlődő köszvény. Köszvény merül fel, a betétek, a húgysav az ízületekben, a lágy szövetek, ami körülveszi ízületek-különösen a nagy lábujj. Húgysav, amely természetes módon keletkezik, majd a bontás bizonyos ételek formájában éles kristályok, termelő erős ízületi fájdalom, duzzanat. Szerencsére, ezek a tünetek általában elmúlnak, azután, hogy az első rakétát. A Helyes Diagnózis egy időben történő, pontos diagnózis a reumatológus szakorvosi az ízületi gyulladás, mozgásszervi betegségek, elengedhetetlen. Biztos akar lenni abban, hogy megkapja a megfelelő kezelést, valamint megakadályozza, hogy hosszú távú károsodást vagy komplikáció.

Átfogó értékelés tartalmazza a fizikális vizsgálat

“Fogjuk használni minden eszközt, [hogy pontos diagnózis],” mondja Zsanna Mikulik, MD, reumatológus, az Ohio Állami Wexner Medical Center-Columbus, Ohio-ban. “[A reumatológus] nézd meg, mi ízületek érintettek, mi a minta [a test] gombot, majd így kezdődött.” Átfogó értékelés tartalmazza a fizikális vizsgálat, vérvizsgálat, hogy az intézkedés gyulladás, képalkotó mértékének meghatározásához ízületi károsodás, értékelése a családban. Körülbelül 40 százaléka az emberek arthritis psoriaticában szenvedő egy családtag, akinek a pikkelysömör vagy az ízületi gyulladás. Ha ízületi fájdalom, itt van néhány tipp az Arthritis Alapítvány segít megkülönböztetni arthritis, arthritis, köszvény, valamint egyéb betegségek: Ha egyetlen közös megduzzad válik rendkívül fájdalmas gyorsan, akkor valószínűleg a köszvény. “A betegek, akik a köszvény, nem engedném meg, hogy a közös” – mondja Dr. Mikulik. “A fájdalom általában akkor kezdődik, mintegy 4-kor lesz igazán súlyos, aztán kezd alábbhagyni. A betegek nem a cipő.” Ha te nem vagy csak kis ízületi duzzanat, de a közös fáj a legjobban, miután már aktív, ez valószínűleg osteoarthritis. Ha az ízületek mindkét oldalán a test fáj, amit valószínűleg fejlett rheumatoid arthritis. “A Rheumatoid arthritis általában kezdődik a kis ízületek, szimmetrikus,” Mikulik mondja.

A fájdalom rosszabb, reggel vagy inaktivitás után

Ha a közös fájdalom rosszabb, reggel vagy inaktivitás után, ez egy jel, arthritis psoriatica. “Arthritis psoriaticában általában van egy széles előadás” – mondja Mikulik. “Majd meglátod, egy-két nagyobb ízületek érintett amellett, hogy a kis, távoli ízületek [például, ujjak]. A legtöbb beteg [arthritis psoriaticában szenvedő] pikkelysömör első.” A Legjobb kezelés a Kezelés attól függ, hogy milyen típusú gyulladásos ízületi betegség. A köszvény, az első dolgunk az, hogy ne a fáklyát, hogy a gyógyszer, azt mondja, Mikulik. “Hogy megakadályozza a köszvény, majd ugyanazt a gyógyszerek alacsonyabb dózisban, hogy csökkenti a húgysav a test.” Lehet, hogy orvosa a szteroidok használata köszvényt kezdetben, de szteroidok okozhat pikkelysömör a fáklyát. Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (Nsaid-ok), mint az aszpirin vagy az ibuprofen, általában segít enyhe esetben arthritis psoriatica. Ha a betegség tünetei súlyosak, a reumatológus javasolhatja, betegség-módosító reumaellenes gyógyszerek (Dmard) vagy biologics. Ha ízületi fájdalom vagy merevség, fontos, hogy egy reumatológus, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a helyes diagnózis. “Ezek mind különböző betegségek, miközben lehet, hogy ossza meg a tünetek, néhány történik [változások miatt a betegség], ezek mind külön [diagnózisok],” mondja Jeffrey Weinberg, MD, egy munkatárs klinikai professzor, a bőrgyógyászat, a Mount Sinai School of Medicine, New Yorkban. “Lehet, hogy néhány kezelés átfedés RA, PsA, de mind [mozgásszervi] feltételeknek kell vizsgálni, illetve külön kezelik.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *